Amanda Knoxová a Raffaele Sollecito vraždili, rozhodl italský soud

Američanka Amanda Knoxová dostala za vraždu své spolubydlící 28 a půl roku vězení. Její bývalý italský přítel 25 let. Výrok odvolacího soudu ve Florencii tak potvrdil vinu dvojice v plné výši. Knoxové navíc soud zvýšil trest o dva a půl roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Raffaele Sollecito se svým otcem po vynesení rozsudku

Raffaele Sollecito se svým otcem po vynesení rozsudku | Zdroj: ČTK

V listopadu 2007 měli Knoxová se Sollecitem zavraždit Britku Meredith Kecherovou na studijním pobytu. Odvolací soud Knoxovou sice dříve zprostil viny, nyní ji ale opět potvrdil.

"Je to rozsudek, který rozhodně ještě neznamená konec. Toto je proces bez důkazů. Dnešní soudní verdikt napadneme u kasačního soudu,“ říká obhájkyně Giulia Buongiornová.

Advokátka se připravuje na další soudy. „Jsme připraveni na nekonečný boj, dokud nedosáhneme uznání neviny,“ je odhodlána Buongiornová.

Zástupkyně Sollecita nadále prohlásila, že Raffaelle i Amanda byli prvními obviněnými a tato nálepka už jim zůstala, což podle ní ale neznamená, že jsou vinni.

Amanda Knoxová zůstala ve Spojených státech a verdikt vyslechla od svého obhájce po telefonu.

Lucie Chvojková, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme