Řešení dvojvládí u policie by mělo být známé do středy, řekl Chovanec

Spor o to, kdo má být policejním prezidentem, by měl být vyřešen do středy příštího týdne. Po dnešní schůzce s odvolaným Martinem Červíčkem to řekl nový ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD. Se současným policejním šéfem Petrem Lessym se Chovanec setkal už včera, Lessy mu nabídl svou rezignaci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Chovanec

Milan Chovanec | Foto: Filip Jandourek

„Dnešek byl schůzkou s panem Červíčkem, na pondělí počítám, že se potkám s oběma pány k dořešení problému, a středa je den, kdy oznámíme, zda jsme k dohodě došli, nebo ne,“ uvedl ministr vnitra.

V úvahu stále připadají tři řešení. Buď Lessy s Červíčkem ustoupí a ministr vypíše výběrové řízení na nového policejního prezidenta, nebo se bude muset sestavit pracovní skupina k rozkladu, který podal Červíček. Případně může dojít i na správní žalobu.

Předchůdce Chovance Martin Pecina zrušil na začátku ledna rozhodnutí o jmenování Červíčka policejním prezidentem. Ukončil tím policejní dvojvládí, které vzniklo poté, co vrátil loni v prosinci Lessyho do funkce.

Lessy skončil v čele policie kvůli obvinění z pomluvy, někdejší ministr vnitra Jan Kubice ho odvolal v srpnu 2012. Lessy se soudil a Městský soud v Praze nakonec stíhání zastavil jako neoprávněné. Mezitím se vedení policie ujal Červíček.

Martin Karlík, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme