Rozlučka to v žádném případě nebyla, řekl po vítězném utkání Berdych

Čeští tenisté mohou stále pomýšlet na třetí daviscupový titul v řadě. Po vítězství nad Nizozemskem postupují do čtvrtfinále. Rozhodující třetí bod získal Tomáš Berdych, který po utkání nevyloučil pokračování v daviscupové kariéře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych se raduje po vítězství nad Nizozemskem De Bakkerem

Tomáš Berdych se raduje po vítězství nad Nizozemskem De Bakkerem | Zdroj: ČTK

Po vítězství nad Nizozemcem De Bakkerem si však nejlepší český tenista nejdříve zhluboka oddechl.

„Nebylo to vůbec jednoduché a jsem rád, že se to takhle podařilo. Měl jsem to ve vlastních rukou, podařily se obě dvouhry, odehráli jsme vynikajícího debla,“ zhodnotil vydařený víkend.

„Hráli jsme po dlouhé době doma, před skvělým publikem. Zvládli jsme to a máme na rok klid. Nemusíme se strachovat zářijové baráže,“ dodal Tomáš Berdych.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozlučka to v žádném případě nebyla, řekl po vítězném utkání Berdych

Po vydařeném Australian Open, kde vypadl až v semifinále s pozdějším vítězem Wawrinkou, nezklamal ani v Davis Cupu. „Po výsledcích z minulých let by byla škoda ztratit to, co jsme vybudovali. Hlavním cílem tak byl postup do čtvrtfinále a to jsme splnili.“

Už na začátku sezony Berdych naznačoval, že by upřednostnil individuální kariéru, přesto nevylučuje možnost do semifinále nebo finále Davis Cupu nastoupit.

„Nikdy jsem neřekl, že tohle je poslední zápas. Uvidíme, jak se bude celý rok vyvíjet, jak to půjde. V žádném případě to nebyla rozlučka, to jsem řekl hned první den po návratu z Melbourne,“ ubezpečil fanoušky Tomáš Berdych.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme