Zásadní změny nechystám, říká nový prezident Jockey Clubu Aleša Jakub

Po téměř sedmnácti letech mají české dostihy nového šéfa. Dlouholetého prezidenta Jockey Clubu Václava Luku totiž vystřídal Aleša Jakub.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dostihy v Pardubicích

Dostihy v Pardubicích | Foto: Dostihové závodiště Pardubice

Toto jméno je mezi širší veřejností téměř neznámé, ale tzv. ‚koňáci,' kteří nevynechají jediné dostihové odpoledne, ho znají už hodně dlouho.

Před rokem 1990 působil Aleša Jakub několik let jako cílový dostihový rozhodčí. Poté zasedal v dostihové komisi, která se zabývá například různými prohřešky žokejů v závodech a na začátku 90. let stál i u zrodu dostihového řádu, který spoluvytvářel skoro dva roky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nový prezident Jockey Clubu Aleša Jakub žádné velké změny nechystá

„Což bylo dost složité, protože jsme to dělali většinou ve volném čase o sobotách a o nedělích, většinou u mě v kanceláři. Objednali jsme si pizzu a hádali jsme se,“ přibližuje nový prezident českého Jockey Clubu.

Už v této době se přátelil s Václavem Lukou, kterého ve funkci po sedmnácti letech vystřídal, a tak asi nikoho nepřekvapí, že velké změny nechystá.

„V žádném případě, už jsem dokonce řekl, že smekám klobouk před prací, kterou udělal. On začínal v podstatě v době, kdy se ani nevědělo, jestli dostihy budou. Zásadní změny nechystám ani nemám v hlavě. Spíše bych chtěl navázat na jeho práci, pokračovat v tom, aby byl dostihový sport co nejvíc populární mezi lidmi. Hledat cesty, jak to udělat,“ pokračuje Aleša Jakub, který ví, že jeho práce nebude jednoduchá.

Minulý rok byl pro dostihy jeden z nejhorších

Číst článek

Nejde totiž o žádnou čestnou funkci v tom smyslu, že by jen z povzdálí všechno sledoval. Naopak, musí zajistit chod celé dostihové sezony.

„Chci do toho dát nějaký systém. Jockey Club je firma jako každá jiná a žádné konfrontace, které se začínají objevovat a naznačovat, to nemám rád. Chci, aby dostihy byly, aby na ně byly peníze, aby se běhalo,“ přidává Aleša Jakub základní prioritu.

A velký potenciál vidí také v číslech, která vypovídají o návštěvnosti dostihů. „Vždycky říkám lidem, kteří se mi smějí, jaký jsem koňák, a kam to chodím, že průměrná návštěva v Praze na dostihy je větší než na Slavii, a to jsem Slávista.“

A to nemluví o Velké pardubické, která suverénně ční nad všemi ostatními dostihy v České republice.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme