Milovníci čokolády se sjeli do Bruselu. Koná se tu Čokoládový salón

Jak si asi milovník čokolády představuje ráj? Nejspíš tak, jak to právě teď vypadá v Bruselu: ochutnávky, nabídka čokolády všech světových druhů a dokonce spoře oděné modelky, které na sobě mají oblečení jen a pouze z čokolády. Tak to vypadá na akci nazvané Čokoládový salón.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé se na Salónu čokolády učí připravovat pravou čokoládu

Lidé se na Salónu čokolády učí připravovat pravou čokoládu | Foto: Ondřej Houska

Dámy a pár pánů si oblékli kuchařské zástěry a učí se, jak se správná čokoláda připravuje. Postup jim vysvětluje jeden z desítek čokoládových mistrů, kteří přijeli na bruselské výstaviště.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na bruselském Salónu čokolády natáčel zahraniční zpravodaj Ondřej Houska

„Jsme na Čokoládovém salónu, tak můžeme dát čokolády trochu víc,“ říká Pierre o bonbónech, které se svými žáky právě vyrábí. Rychlokurs přípravy různých dobrot přilákal dost lidí, ale Čokoládový salón je samozřejmě hlavně o mlsání čokolády.

„Mají tu výborné čokoládové fondue s ovocem, hlavně s ananasem a banány," říká nadšená paní, která právě s lehce umazanou pusou odchází od stánku čokolády z Pobřeží slonoviny.

V Belgii patří čokoláda mezi národní jídla. Každý člověk ji za rok v průměru sní skoro 10 kilo a Belgičané jsou tak v tomhle žebříčku na druhém místě na světě. Čokoládu ale nejen jedí, ale jsou také mistry v její přípravě. Proto na bruselský Salón čokolády přijelo i hodně cizinců.

Na otázku, jestli jí čokoládu každý den, paní Gertruda odpovídá: „Z velmi dobrého důvodu radši ne." Tady na Salónu čokolády se ale na svou postavu prý ohlížet nehodlá. Všechny ty sladké hříchy kolem totiž rozhodně stojí za to.

Salón čokolády v Bruselu | Foto: Ondřej Houska

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme