Teroristé zabili na egyptském Sinaji tři jihokorejské turisty

Tři turisty z Jižní Koreje a egyptského řidiče zabil výbuch bomby na Sinajském poloostrově. Exploze zničila hlavně přední část autobusu, ve kterém cestovalo přes třicet Jihokorejců. Nejméně třináct z nich je po pravděpodobném atentátu zraněných.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Exploze zničila hlavně přední část autobusu

Exploze zničila hlavně přední část autobusu | Zdroj: Reuters

Skupina mířila z egyptské metropole Káhiry do sousedního Izraele. Výbuch nedaleko hraničního přechodu Taba Izraelci slyšeli a záhy k němu vyslali vojáky i týmy zdravotníků.

Nálož byla umístěná buď přímo v autobuse, nebo v jeho blízkosti. Explodovala ve chvíli, kdy zájezd křesťanských turistů zastavil u místního hotelu Hilton. Při bombovém útoku na jeho hosty, převážně Egypťany a Izraelce, zemřelo před deseti roky přes třicet lidí.

I aktuální krveprolití mají nejspíš na svědomí islamisté inspirovaní Al-káidou. Ti vystupňovali násilí na řídce obydleném a vládou málo kontrolovaném poloostrově loni v létě. Zabíjením policistů a vojáků se zřejmě mstili za svržení náboženského režimu Muhamada Mursího.

Jan Prokeš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme