Požár hotelu v centru Prahy, kde bydleli mladí Skandinávci, způsobil škody za milion

Škodu za téměř jeden milion korun způsobil noční požár hotelového pokoje v centru Prahy. V hotelu byli ubytováni mladí turisté z Dánska a Švédska. Kvůli plamenům museli hasiči evakuovat na 30 lidí, nikomu se nic nestalo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár v hotelu City Centre v pražské Revoluční ulici

Požár v hotelu City Centre v pražské Revoluční ulici | Zdroj: ČTK

Požár v hotelu City Centre v Revoluční ulici vypukl kolem druhé hodiny. Hořelo v pokoji v šestém patře, který měli pronajatý švédští studenti.

„S ohledem na rozsah a místo trvala samotná eliminace požáru více než hodinu, po kterou byla Revoluční ulice zcela uzavřena pro veškerou dopravu,“ řekl Českému rozhlasu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Pokoj, kde začalo hořet, oheň zcela zničil. Poškodil také devět dalších pokojů a hotelovou chodbu. Už při prvním šetření došli hasiči a policisté k závěru, že příčinou požáru byl s největší pravděpodobností špatně uhašený nedopalek cigarety.

„Celou událost nyní prošetřují místně příslušní policisté, kteří momentálně zjišťují, kdo je pachatelem této nedbalosti,“ doplnil Hulan.

V Praze tráví v těchto dnech prázdniny tisíce mladých Skandinávců. Po loňských incidentech s dánskými studenty, kteří způsobili řadu výtržností, se letos čeští policisté na jejich příjezd připravili, žádnou vážnější událost ale zatím neřešili. Nacházeli ale mladistvé Dány, kteří popíjeli alkohol.


Zvětšit mapu

Martin Hromádka, Veronika Neprašová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme