Brno chystá pomoc dlouhodobě nezaměstnaným, navýší počet pracovníků na úklid ulic

Radnice brněnských městských částí se chystají vyjít vstříc dlouhodobě nezaměstnaným. Plánují s nimi víc spolupracovat při úklidu ulic v rámci veřejně prospěšných prací. Například Brno-střed do čety přibere dvacet až padesát lidí. Nebrání se ani zaměstnání Romů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úklid mladoboleslavských ulic

Úklid mladoboleslavských ulic | Foto: Jana Huzilová

Starosta městské části Brno-střed Libor Šťástka projevil zájem o spolupráci s organizací IQ Roma servis. Koncem týdne se sejde s Lenkou Maléřovou, která šanci pro Romy vítá:

„Bude se jim tak lépe hledat pracovní uplatnění do budoucna, protože budou mít pracovní zkušenosti do životopisu,“ říká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brno chystá pomoc dlouhodobě nezaměstnaným, nabídne jim úklid ulic. Podrobnosti zjistila redaktorka Martina Pelcová.

Chystá se navrhnout vytvoření i jiných než úklidových míst v rámci veřejně prospěšných prací.

„Řada našich klientů se po ukončení veřejně prospěšných prací vrací zpátky na úřad práce, protože právě mají problém s hledáním návazného zaměstnání. Proto bychom i uvítali možnost získávat pracovní zkušenosti i v jiných oblastech, například na pozici domovníka, asistentů, administrativy a podobně,“ popisuje.

Nové pracovníky pro úklid přibere také Brno-sever. Jejich počet ale zvýši jen o pět.

„Budeme zaměstnávat osoby odsouzené k obecně prospěšným pracím a zatím nevíme, kolik těchto osob bude, takže se zatím držíme při zemi, aby potom počet těchto osob nebyl neefektivní,“ vysvětluje mluvčí Martin Ingr.

Martina Pelcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme