Z poháru znovu do ligy. Fotbalisté Plzně pokračují v nabitém programu

Fotbalisté Plzně zažívají hodně náročný úvod jarní části sezony. Viktoriáni se v Gambrinus lize snaží dohnat vedoucí Spartu, jenže do toho jim přibyly nečekané pohárové starosti. V těchto dnech tak mají mimořádně nabitý program.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Horváth sleduje souboj plzeňského Hořavy s Tomášem Hübschmanem, záložníkem Šachtaru Doněck

Pavel Horváth sleduje souboj plzeňského Hořavy s Tomášem Hübschmanem, záložníkem Šachtaru Doněck | Zdroj: ČTK

„Kvůli takovýmhle zápasů fotbal hrajeme. Podívali jsme se na stadion, na který se asi zase dlouho nepodíváme. Mít ve třetím patře topení není úplně obvyklé. Můžeme v lize skončit první, druzí, třetí nebo i čtvrtí, ale tyhle zápasy nám nikdo nevezme,“ říkal Pavel Horváth po návratu z Doněcku, kde fotbalisté Plzně senzačně vybojovali postup do osmifinále Evropské ligy.

Viktoriáni teď vyhlížejí atraktivní březnové duely s francouzským Lyonem, ale tím ještě neříkají, že je domácí titul přestal zajímat. Naopak, vnímají, že teď možná přichází zásadní zápletka ve hře o titul.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Plzně pokračují v nabitém programu

V nabitém začátku jarní části sezony se za týden představí na stadionu vedoucí Sparty a právě tento víkend se rozhoduje o tom, v jakém rozpoložení oba rivalové do vzájemného zápasu půjdou.

Hráči z Letné se dnes při derby s Bohemians v Ďolíčku pokusí vylepšit svou pozici v čele tabulky, a pokud se jim povede vyhrát, hráči západočeského klubu budou mít před zítřejším zápasem proti Znojmu osmibodovou ztrátu na první příčku.

Sparta chce ukončit čekání na titul. Důležitý bude zápas s Plzní, ví bývalá opora

Číst článek

V utkání proti nováčkovi z jihu Moravy ale půjde o víc než bodový zisk. Zaváhání s outsiderem by mohlo znehodnotit poslední skvělé výsledky. „Zase bychom se na sebe dívali skrz prsty a to nemáme zapotřebí,“ představuje si plzeňský kouč Dušan Uhrin mladší, co by se mohlo dít, kdyby Viktoriáni nečekaně zaváhali.

Proto už přemýšlí o taktice i složení základní jedenáctky v souvislosti s náročným programem. Až doteď dělal při angažmá v Plzni pouze vynucené změny v sestavě, ale je možné, že v utkání proti Znojmu poprvé pošetří některé hráče kvůli lepší regeneraci. Vždyť sobota je jediným dnem, kdy mají fotbalisté Plzně po návratu z Doněcku a před ligovým zápasem volno.

„Určitě to bude těžké, ale v kádru máme i jiné hráče. Jestli to obměním, se rozhodnu až těsně před zápasem,“ dodal Dušan Uhrin mladší.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme