Hokejisté Kladna se střelecky trápí, ale pro záchranu udělají maximum

Obránce Tomáš Kaberle nastoupil včera ke svému prvnímu extraligovému duelu od čtvrtfinále olympijských her. S kapitánským céčkem svému týmu k výhře nad Karlovými Vary nepomohl, i přestože patřil mezi nejlepší hráče na ledě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce hokejistů Kladna Tomáš Kaberle

Obránce hokejistů Kladna Tomáš Kaberle | Zdroj: ČTK

„Dokázal jsem si, že to s klukama můžu hrát a za to jsem rád. Uvidíme, jak to bude do budoucna. Ale to bude zase jiný turnaj. Teď je důležitý udržet ligu na Kladně. Hokej je na Kladensku číslo jedna a bylo by škoda to ztratit. Pro záchranu uděláme všechno,“ říká Tomáš Kaberle a z jeho projevu je znát, že myšlenkami už dávno v Soči není.

V Kladně totiž patří k týmu, který se do bohaté historie klubu zapsal černým písmem. Nikdy v minulosti se nestalo, aby středočeský klub tak dlouho neskóroval. Bez vstřelené branky už odehráli Rytíři dlouhých 251 minut a 18 sekund

Přehrát

00:00 / 00:00

Kladno se střelecky trápí, ale teď se musí soustředit na záchranu extraligy a udělat pro ni maximum

„Asi jsem to nezažil, ale nebudu hledat někde v análech, jestli se nám to stalo nebo nestalo. Hráli tady jiní hráči. Trénujeme poctivě každý den, výsledky bohužel nepřicházejí,“ hořekuje jeden z kladenských trenérů Jan Neliba.

Na jeho svěřencích je patrná snaha střelecky se prosadit, ale zároveň v těch nejvyloženějších šancích i obrovská křeč. Na tréninku už Rytíři vyzkoušeli všechno, jak střeleckou potenci zlepšit a stále nic. Možná by pomohlo vypsat v kabině prémii pro toho, kdo ukončí střelecký půst Kladna.

ELH: Slavii se vzdaluje předkolo play off, Kladno už čtyři zápasy neskórovalo

Číst článek

„To je dobrý nápad. Je vidět, že novináři mají fantazii dobrou,“ pousmál se kladenský trenér. Ať už se jeho svěřenci v příštím utkání střelecky chytí nebo ne, účast v baráži ho takřka jistě nemine. Muselo by totiž vymazat dvacetibodové manko na Karlovy Vary.

Přitom na to má pouze tři zápasy základní části a šest duelů skupiny o umístění. Ty už ale o ničem rozhodovat nemusí a tak je otázkou, jak takové duely budou vypadat. Nejlepší by bylo, je vůbec nehrát.

„Asi by to pro nás bylo lepší, protože tam bude hrozit další případné zranění a my potřebujeme jít do baráže maximálně připravení,“ odůvodňuje přání na zrušení zápasů o umístění Jan Neliba.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme