Pardubické základní školy prý mají dostatek kvalifikovaných kantorů

Odchod nekvalifikovaných učitelů by pardubické školy neměl ohrozit, vyučují totiž jen ojediněle anebo si už doplňují pedagogické vzdělání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Učitelka, škola, žáci (ilustr. obr.)

Učitelka, škola, žáci (ilustr. obr.) | Foto: Fotobanka stock.xchng

To podle ministerstva školství nemá až 17 tisíc pedagogů v celé republice. Úřad odhaduje, že necelá polovina z těchto učitelů by do konce roku mohla odejít ze zaměstnání.

Některým školám tak hrozí personální problémy. Podle ředitelky základní školy Dubina Ludmily Kozákové by ale v Pardubicích nastat neměly:

„Osobně si myslím, že deset let byla dostatečná doba, dvakrát pětileté studium vysoké školy, aby si ti učitelé kvalifikaci dodělali nebo alespoň začali studovat. Myslím si, že ve větších městech problém není.“

Dodal, že podle zjištění ministerstva školství je v České republice 10 procent nekvalifikovaných pedagogů, v některých oblastech dokonce 30 až 35 procent. Nejhorší situace je v Karlovarském, Ústeckém, Libereckém a Středočeském kraji a také v Praze.

Ondřej Wolf Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme