Na Norsko zbývá 500 lístků. Zápas je třešnička, říká manažer Dušan Fitzel

Českou fotbalovou reprezentaci čeká první zápas pod trenérem Pavlem Vrbou. Po dvou dnech, během kterých fotbalisté stihli tréninky, vyhlášení ankety Fotbalista roku i pohovory, je dnes večer čeká utkání s Norskem. Manažer reprezentace Dušan Fitzel chce vidět hlavně týmový výkon.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Manažer fotbalové reprezentace Dušan Fitzel

Manažer fotbalové reprezentace Dušan Fitzel | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Na zápas zbývá pouze 500 lístků v internetovém prodeji. „Je to strašně pozitivní. Po dlouhé době bude na přátelském utkání velice dobrá atmosféra a plný stadion. To svědčí o tom, že se lidé zajímají o to, co se u reprezentace děje,“ těší Dušana Fitzela.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Dušanem Fitzelem mluvil ve vysílání Českého rozhlasu Jiří Chum

I předzvěst vyprodaného stadionu ovlivňuje náladu v reprezentaci. „Realizační tým je trošku nervózní před prvním utkáním. Pro hráče je to větší rutina, ale čekají, jak se budou chovat diváci a jak se to bude vyvíjet,“ prozrazuje manažer reprezentace.

Ten zajišťuje organizaci srazu. „Trápí mě problém s časem. Přišlo osmnáct kluků a na všechno jsme měli dva dny. Dva tréninky a mezi jídlem děláme všechno možné. Měsíc a půl jsme tvrdě pracovali, aby ten sraz vypadal tak, jak vypadá. Třešničkou na dortu by měl být výsledek,“ očekává Fitzel.

Hloušek, Mazuch či Pudil. Dříve opomíjení hráči cítí pod Vrbou šanci

Číst článek

Karel Brückner, konzultant reprezentačního trenéra Vrby, nebude na zápase chybět. Otázkou ale bylo, jestli nebude přímo na střídačce národního týmu. „Už jsme to diskutovali a bude sedět na tribuně,“ říká manažer reprezentačního výběru.

Výsledek pro něj není nejpodstatnější. „Český divák očekává, že se bude bavit, ale soupeř chce také vyhrát. Myslím, že lidé by nám odpustili, kdybychom prohráli, ale podali velmi dobrý výkon. Důležitější pro mě je týmový výkon a ideální by bylo, kdybychom vyhráli," uzavírá Dušan Fitzel.

Jiří Chum, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme