Před pardubickým nádražím vznikne nové parkoviště. Nejspíš v areálu bývalého lihovaru

Před vlakovým nádražím v Pardubicích by mělo brzy vzniknout nové odstavné parkoviště. Radnice o tom jedná s majitelem bývalého lihovaru. Řidiči totiž dlouhodobě blokují parkovací stání před blízkým hypermarketem a jeho majitel je chce zpoplatnit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Parkoviště u hypermarketu Albert

Parkoviště u hypermarketu Albert | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

Majiteli odstavné plochy před hypermarketem se nelíbí, že tam řidiči nechávají odstavená auta i několik dní, když například pokračují ve svých cestách vlakem a zabírají místo zákazníkům. Na začátku roku proto oznámil, že chce stání zpoplatnit.

Radnice se proto snaží najít náhradní řešení. Podle náměstka primátorky Michala Koláčka by řidiči mohli od dubna zdarma parkovat v sousedním areálu lihovaru.

„Vypadá to, že jsme se dohodli s majitelem bývalého lihovaru, že ve vnitrobloku lihovaru, tedy na místě dnešního autobazaru, bude zhruba 350 nových parkovacích míst. Ty by měly nahradit parkovací místa u hypermarketu Albert,“ popsal.

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme