Krkonošský Harrachov se loučí se zimou. Tradičně nechybí ani Krakonoš

Po osmašedesáté se dnes lidé v Harrachově loučí se zimou a vítají jaro. Z hor tam sestoupil i Krakonoš, který se vydal spolu se svou družinou v čele tradičního karnevalového průvodu přes centrum města.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krkonošský Harrachov se loučí se zimou. Podle tradice nechybí ani Krakonoš

Krkonošský Harrachov se loučí se zimou. Podle tradice nechybí ani Krakonoš | Foto: Harrachov.cz

Návštěvníci Harrachova si na tradičním setkání užívají bohatého programu. Harrachovem prochází průvod s Krkonošskou dechovkou, velbloudem, Krakonošem a jeho družinou.

V karnevalovém průvodu jel v kočáru kromě vládce Krkonoš Krakonoše také pán Jizerských hor duch Muhu a jeho družka a patronka Jizerských hor víla Izerína.

V kočáru projížděla městem také hrabata Harrachova. Těm se plašil kůň, takže od jeho kopyt sršely jiskry. To se líbilo především čertí družině, která k tomu přidala ještě chřestění řetězy, aby zahnala zimu.

Dnešní akci doprovází soutěže v hodu sekyrou, lyžnické závody nebo ukázky tradičních krkonošských řemesel či šermířsko-ohňová show.

Ivana Bernáthová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme