Čeští sledge hokejisté zahájili paralympijský turnaj porážkou s Norskem

Čeští sledge hokejisté si na paralympijském turnaji zkomplikovali cestu do semifinále. V úvodním vystoupení podlehli Norsku 1:2 po samostatných nájezdech. Nejsmutnějším mužem v sestavě byl bezesporu Jiří Berger. Po jeho chybě se totiž Seveřané ujali vedení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sledge hokej

Sledge hokej | Foto: archiv české sledgehokejové reprezentace

„Museli jsme začít otáčet. Měli jsme herní převahu celý zápas, i šance byly, ale nedali jsme gól. Dneska nám nebylo přáno. Tvořili jsme hru a Norové na nás čekali a vyráželi do brejků. Bohužel,“ vracel se k zápasu osmadvacetiletý obránce hrající českou extraligu v Karlových Varech Berger.

Popsal zároveň, co v inkriminovaném okamžiku předcházelo první trefě soupeře. „Byla to hrubá individuální chyba. Vypadla mi hokejka a rukou už jsem to nezachytil. Se štěstím jim to tam padlo, protože Vápenka to chytil, ale od masky se mu to odrazilo do brusle a pak brány.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští sledge hokejisté po prohře s Norskem na paralympiádě v Soči

Michal Vápenka ještě stačil na první pokus zareagovat, na odražený kotouč už ale nedosáhl. Trenér Jiří Bříza moc dobře ví, že takové chyby se při sledge hokeji stávají.

„Je to k vidění poměrně často a i na tréninku. Technicky hráč zabere do ledu, a pokud správně nenasměruje hokejku, strhne se podnůž a dojde ke kolizi.“


Jisté je, že Jiřímu Bergerovi takové zaváhání nikdo vyčítat nebude. Kouč není v tomto směru výjimkou.

„To je sledge hokej. Jsou to handicapovaní sportovci. Budu se snažit kluky pozvednout. Hlavu nahoru! Skupina je otevřená. V Moskvě jsme před měsícem odehráli turnaj, kde i Švédové remizovali s Norskem. Nakonec i Kanaďané jsou z masa a kostí,“ burcuje Jiří Bříza.

Teď musí porazit Švédy

Druhý duel paralympijského turnaje jeho svěřenci odehrají už v nedělním ránu proti Švédsku. Výhra nad dalším severským celkem ještě zachová naději. Právě švédský výběr by pak mohl Čechům pomoci.

„Budeme fandit Švédům, kdyby se jim povedlo to Norům zkomplikovat, teoreticky bychom se mohli dostat dál. Nebo hold budeme muset porazit Kanadu, což je výsledek z oblasti snů,“ vložil se po úvodní porážce do hodnocení postupových šanci gólman Michal Vápenka a dodává:

„Tamtudy to asi mezi první čtyři půjde horko těžko. Když to nevyjde, tak budeme hrát o páté až osmé místo.“

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme