KHL: Lev čtyřmi góly v závěrečné třetině podruhé v play-off porazil Záhřeb

Hokejisté Lva Praha porazili i ve druhém domácím zápase v osmifinále play-off záhřebský Medveščak. O výhře 5:2 rozhodli v závěrečné třetině, když čtyřmi góly otočili skóre zápasu a v sérii hrané na čtyři výhry tak vedou 2:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočníci Lva Jiří Novotný a Justin Azevedo se radují z gólu

Útočníci Lva Jiří Novotný a Justin Azevedo se radují z gólu | Zdroj: ČTK

Kouč Medveščaku se rozhodl pro změnu v brankovišti, když místo Brusta se mezi tři tyče postavil Dekaniche. Ten udrželo čisté konto jen necelých deset minut, když ho bekhendovou střelou pokořil domácí útočník Cingel.

Do druhé dvacetiminutovky ale lépe vstoupili hráči ze Záhřebu. V 26. minutě Vehanen znaškodnil Ellisonovu první střelu, ale na opakovaný pokus kanadského útočníka již nedosáhl. Lvu mohl vrátit vedení Novotný s Ullströmem, ale neuspěli stejně jako Thörnberg z brejku při oslabení.

Udeřilo ale opačné straně. Brankáře Vehanena dvě minuty před sirénou překonal přesnou střelou pod horní tyč útočník Thomas, který poslal Medveščak poprvé v sérii do vedení.

Lev Praha vstoupil do play-off KHL vítězně, porazil Záhřeb

Číst článek

Následně putovali dva obránci hostujícího celku na trestnou lavici a 98 vteřin dlouhou přesilovku pět proti třem dokázal Lev využít sekundu před jejím vypršením. Po 26 sekundách třetí třetiny srovnal po Sekáčově přihrávce kapitán Novotný.

Další početní výhoda dokonce znamenala vedení pražského celku. V 50. minutě překonal Brusta přesnou střelou nad levé rameno Thörnberg a zlepšený výkon domácích v závěrečné části potvrdil dalším gólem Zackrisson, který po Řepíkově akci zakončoval do prázdné branky.

Medveščak se rozhodl pro hru bez brankáře už dvě minuty před koncem, ovšem na snížení nedosáhl, naopak inkasoval popáté. Deset vteřin před koncem utkání poslal kotouč do opuštěné branky Azevedo.

Série bude za vedení Lva 2:0 pokračovat v pondělí na ledě Záhřebu.

Osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Západní konference - 2. zápas:
Lev Praha - Medveščak Záhřeb 5:2 (1:0, 0:2, 4:0)
Branky a nahrávky: 10. Cingel (Ridderwall), 41. Novotný (Sekáč, Oystrick), 50. Thörnberg (Mäenpää), 57. Zackrisson (Řepík), 60. Azevedo - 26. Ellison (Linglet), 38. Thomas (Linglet, Cheechoo). Rozhodčí: Bulanov, Anisimov - Zacharenkov, Sadovnikov. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 4555. Stav série: 2:0.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme