Extraligové hvězdy se dávají v přestávce před play off zdravotně do pořádku

Má to svoje výhody i nevýhody, říkávají extraligoví hokejisté a trenéři mužstev, na která čeká před startem vyřazovacích bojů o titul delší přestávka. V každém případě přichází takováto pauza vhod tomu, kdo myslí nejenom na odpočinek a ladění formy, ale kdo se také potřebuje dávat zdravotně dohromady.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Sparty Petr Ton musel k posledním zápasům základní části nastoupit s celoobličejovým krytem

Útočník Sparty Petr Ton musel k posledním zápasům základní části nastoupit s celoobličejovým krytem | Zdroj: ČTK

To je i případ plzeňského kapitána Martina Straky. Před týdnem ho při utkání proti Zlínu vystřelený kotouč trefil pod oko a polámaná kost prý měla na svědomí to, že první noc nespal bolestí.

Naštěstí alespoň nebylo zapotřebí operace, a tak při zápasech play off by opora plzeňské ofenzivy neměla na ledě chybět, samozřejmě vybavena celoobličejovým krytem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Extraligové hvězdy se dávají v přestávce před play off zdravotně do pořádku

Po této nepovinné hokejové rekvizitě musel v minulých dnech sáhnout i sparťanský útočník Petr Ton. Také on se znovu ujistil, že zranění v obličeji není pro hokejistu až tak výjimečnou událostí. Už je to prý ale hodně dlouho, co zmíněnou rekvizitu použil.

„Naposledy to bylo v sezoně 1999/2000, kdy mi ve Finsku bruslí přeřízli spodní ret. Pár utkání jsem s krytem odehrál,“ vzpomíná vítěz kanadského bodování a nejlepší střelec základní části extraligy.

Pro hokejistu ve zralém věku ovšem nemusí být až tak jednoduché vnímat najednou dění na ledě skrz plexisklo. „Nijak mě to nelimitovalo, horší je to s pitím. Když se člověk zpotí, odklopí to a znovu přiklopí, tak se to lehce zamlží,“ říká Ton.

Jak dlouho ještě bude muset elitní sparťanský střelec nastupovat na led s celoobličejovým krytem, o tom v dané chvíli ani nepřemýšlí. „Jsem rád, že je pauza, během které by se mi to snad mělo zahojit,“ říká s tím, že ke svojí hokejové výbavě pomůcku chránící obličej přidal bez reptání.

„Nebojím se, že by mě do toho někdo trefil, ale mohl bych se někomu otřít o rameno a mohlo by to znovu prasknout. Šití moc příjemné není, takže opakovat to nechci,“ má jasno zkušený forvard. „Příští týden mi vyndají stehy, snad se to hojí dobře,“ dodal Ton.

Ten se svými spoluhráči ze Sparty vstoupí do play off 18. března.

Aleš Procházka, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme