Premiéru Sobotkovi radí tři desítky lidí, na jejich služby vyčlenil 480 tisíc korun měsíčně

Přes třicet expertů bude radit předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi. Jejich jména zveřejnil šéf týmu expremiér Vladimír Špidla z ČSSD. Mezi poradci jsou například právník Jan Kudrna, ekonom a někdejší ministr financí Pavel Mertlík nebo prorektor Univerzity Karlovy Stanislav Štech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisková konference, Úřad vlády, Bohuslav Sobotka

Tisková konference, Úřad vlády, Bohuslav Sobotka | Foto: Filip Jandourek

Řada poradců bude pracovat bezplatně nebo na částečné úvazky. Na měsíc má tým poradců k dispozici necelých půl milionu korun. Náklady na poradce se podle šéfa týmu Vladimíra Špidly státu vyplatí.

„Za premiéra Nečase to bylo 800 tisíc za měsíc, teď je to 480 tisíc za měsíc, tedy podstatně méně. Chci zdůraznit, že kompetentní rozhodování má hodnotu miliard,“ uvedl Špidla.

Premiér Sobotka chtěl, aby v týmu byli poradci pro všechny ministerské oblasti. Početný poradní sbor prý potřebuje proto, aby měl dostatek informací a mohl zaujmout stanovisko k materiálům vlády.

Věra Pfeifferová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme