Hokejový brankář Jiří Holeček slaví 70. narozeniny, chystá se na Spartu

Legenda českého hokeje, brankář Jiří Holeček, dnes slaví sedmdesáté narozeniny. Trojnásobný mistr světa a dvojnásobný olympijský medailista bude slavit na Spartě, která dnes vstupuje do čtvrtfinále play-off.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Holeček slaví 70. narozeniny

Jiří Holeček slaví 70. narozeniny | Zdroj: ČTK

Legendární brankář se stále zajímá o hokejové dění. Porovnává například skládání reprezentačních výběrů. „Je to rozdílné. Hráči už si dnes rozmýšlí, jestli mají šanci na větší úspěch nebo jaký je tam trenér,“ říká Jiří Holeček.

Změna reprezentačního trenéra může národnímu týmu prospět. „S příchodem Růžičky se všechno vrátilo do starých dobrých kolejí. Neznám nikoho, kdo by ho odmítl,“ vítá Růžičkův návrat Holeček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiřímu Holečkovi gratuloval k životnímu jubileu Aleš Procházka

Současné generaci špičkových hokejistů ale může Jiří Holeček něco závidět.„Budou zabezpečení až do smrti. Nemusí čekat, co jim stát za celoživotní reprezentaci a medaile dá. Já dnes žiju z důchodu,“ dodává sedmdesátiletý Jiří Holeček.

I v sedmdesáti letech stále aktivně sportuje. Pravidelně jezdí na cyklistické výlety s partou kamarádů, kteří už také mají výkonnostní vrchol za sebou, ale neztratili chuť do života.

Hokejové čtvrtfinále začíná. Plzeň se chystá na Kometu Brno

Číst článek

Vedení hokejové Sparty, ve které Jiří Holeček strávil velkou část kariéry, se mu chystá pogratulovat před prvním zápasem čtvrtfinále play-off. Série proti Vítkovicím začíná v úterý v 18.30.

Aleš Procházka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme