Nové turné kapely The Tap Tap sází na smysl pro humor, třeba černý

To, že je někdo upoután na invalidní vozík nebo přišel o zrak, neznamená, že nemůže mít smysl pro humor. S tímto heslem zahájila kapela The Tap Tap, kde hrají hendikepovaní hudebníci, své nové turné, se kterým bude objíždět celou Českou republiku. Kromě koncertu se fanoušci mohou těšit i na výstavu kreslených vtipů právě o lidech s postižením. Turné odstartovalo v pražské galerii Atrium.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

The Tap Tap pod vedením kapelníka Šimona Ornesta funguje už 15 let

The Tap Tap pod vedením kapelníka Šimona Ornesta funguje už 15 let | Foto: archív The Tap Tap

Jak je celá kapela The Tap Tap jedinečná a její písně originální, tak i zahájení turné bylo netradiční. Oblíbené hity totiž zazněly pod širým nebem.

Ačkoliv teplo zrovna nebylo, výkony hendikepovaných umělců dokázaly během několika málo minut vytvořit atmosféru jako na letním festivalu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na zahájení nového turné kapely The Tap Tap přišla i redaktorka Anna Königsmarková

Úspěch měly i vystavené kreslené vtipy výtvarníků z legendárního časopisu Sorry. Na stěně v galerii visel třeba obrázek dvou postižených mužů, kteří stojí na golfovém hřišti a jeden druhého se ptá, jaký má hendikep.

„Já si myslím, že takový humor je úplně v pořádku. Znám lidi, kteří mají třeba nějaké tělesné postižení a mají velký nadhled. Myslím si, že i oni se nad takovými vtipy velice dobře baví,“ poznamenal jeden z návštěvníků.

To potvrzuje i člen kapely The Tap Tap Láďa Angelovič, který je na invalidním vozíku.

„Je tam jeden můj zvlášť oblíbený: Nevidomý dědeček má potřebu vykonat potřebu a už skoro dosedá na záchod, a na tom záchodě je malý vnouček a křičí: dědo, ještě jsem tady já,“ vypráví se smíchem.

Smyslem celého turné je vybrat další peníze na rozšíření Jedličkova ústavu v Praze a vybudování vzdělávacího centra pro postižené.

„Ta cílová částka, kterou se snažíme během tří let sbírky vybrat, je 100 milionů korun plus 25 milionů korun na vybavení,“ vysvětlil zakladatel kapely Šimon Ornest.

The Tap Tap budou po České republice jezdit až do srpna a navštíví skoro dvacítku měst včetně letních festivalů.

Anna Königsmarková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme