Fernando Torres slaví 30. narozeniny, góly ale v posledních sezonách nedává

Přezdívá se mu El niňo, tedy dítě. Je dvojnásobným mistrem světa a kapitánem fotbalového Atlética Madrid byl jako nejmladší hráč historie už v 19 letech. Slibně rozjetá kariéra Fernanda Torrese ale v posledních dvou letech tvrdě narazila a při dnešních 30. narozeninách tak rozhodně rodák z Fuenlabrady nemá příliš důvodů k oslavám.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fernando Torres se snaží uchránit míč před Aurelienem Chedjouem z Galatasaraye

Fernando Torres se snaží uchránit míč před Aurelienem Chedjouem z Galatasaraye | Zdroj: Reuters

Jsou tomu pomalu dva roky, co Fernando Torres vzbuzoval mezi anglickými komentátory vzrušující emoce. V dubnu 2012 vystřídal v semifinále Ligy mistrů v útoku Didiera Drogbu a v poslední minutě dokázal poslat důležitý duel proti Barceloně do prodloužení, po kterém tým z Londýna postoupil do finále, které následně také vyhrál.

Už to vypadalo, že 50 milionů liber za přestup Torrese, tedy šestá nejvyšší částka v historii, se začíná vedení Chelsea vyplácet. Předtím se totiž Torres trápil jako nikdy v kariéře, dokonce vypadl i ze španělské reprezentace.

Přehrát

00:00 / 00:00

V den svých 30. narozenin Fernando Torres příliš sportovních důvodů k oslavám nemá

„Těším se na to, jak budu bojovat o místo v sestavě s takovými hráči, jakými jsou Drogba nebo Anelka. To je součást mojí práce, musím být lepší, protože hrát může každý z nás. Ale těším se na to," říkal sebevědomě při svém přestupu z Liverpoolu v roce 2011 Torres.

Z těšení se ale brzy sešlo a nezměnil na tom příliš ani zmíněný gól proti Barceloně, který nasměroval Chelsea k titulu v Lize mistrů. Statistiky totiž mluví nejpravdivěji.

Za Chelsea stihl odehrát Torres totiž už 103 zápasů, tedy o jeden více než před tím v Liverpoolu. Ten hlavní rozdíl je ale ten, že gólů za tu dobu dal třiapůlkrát méně, tedy pouhých 19.

„Cítím se dobře, motivace mi rozhodně nechybí, pořád chci hrát na nejvyšší úrovni a věřím, že jsem toho schopen," neskládá zbraně muž, který byl ještě nedávno řazen po boku Messiho a Cristiana Ronalda do útočného triumvirátu, který jasně vládl evropským trávníkům.

Pavel Vrba se už výsledky Plzně nenervuje. Vyhýbá se rovněž i jejímu hodnocení

Číst článek

I on ale dobře ví, že z minulosti se žít nedá a že ani vizitka fotbalisty, který dokázal rozhodovat finále mistrovství Evropy, mu větší šanci na to prokázat své kvality dnes nezaručí.

Největším dárkem by tak pro čerstvě třicetiletého útočníka bylo, kdyby mu trenér Mourinho začal dávat v Chelsea více prostoru na hřišti. Ne jako například v úterý v Lize mistrů proti Galatasarayi, kdy naskočil do odvety osmifinále až v 85. minutě. Jenže jak se říká, štěstí přeje připraveným a o tom, zda jím nyní Torres opravdu je, pochybuje stále hodně odborníků, Josého Mourinha nevyjímaje.

Michal Jurman, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme