Ani lokalita u brněnského letiště, kterou kraj nabídl Amazonu, není bez problémů

Pozemky u brněnského letiště Tuřany, které Jihomoravský kraj minulý týden nabídl Amazonu pro stavbu distribuční haly, má na 50 let v pronájmu soukromá společnost. Přesto je hejtman za ČSSD Michal Hašek přesvědčený, že s případným prodejem pozemků americké firmě by nebyl problém.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká firma Amazon by mohla vybudovat sklad v Jihomoravském kraji

Americká firma Amazon by mohla vybudovat sklad v Jihomoravském kraji | Zdroj: ČTK

Obyvatelům přilehlých Tuřan by ale i nová poloha obřího skladu přinesla denně desítky projíždějících kamionů navíc, stejně jako v případě varianty na Černovické terase.

„Obchvat Tuřan je v nedohlednu, takže co se týče osobní dopravy, ta by byla totožná, a problém není řešený,“ upozorňuje Hana Kašpaříková ze sdružení Čisté Tuřany.

Podle hejtmana Haška je ale poloha u letiště pro Amazon výhodnější než původní varianta na Černovické terase:

„V tuto chvíli si Amazon zjišťuje všechny majetkové podklady a čekáme na zásadní verdikt – zda ano dalšímu jednání s krajem, anebo zda Amazon půjde nějakou jinou cestou.“ Podle něj by se Amazon měl vyjádřit do dvou týdnů.

Amazon v Brně nabízel více než 1500 pracovních míst a investici zhruba za 2,7 miliardy korun. Sklad by měl mít 95 000 metrů čtverečních.

Pozemky pro logisitické centrum americké společnosti Amazon v Brně | Foto: ČTK

Tomáš Jelen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme