Kvůli stávce na německých letištích je zrušeno 8 spojů Praha-Frankfurt

Zítřejší stávka zaměstnanců německých letišť se dotkne i Česka. Ruší se osm letů do Frankfurtu a zpět.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kvůli stávce na německých letištích je zrušeno 8 spojů Praha-Frankfurt (archivní foto)

Kvůli stávce na německých letištích je zrušeno 8 spojů Praha-Frankfurt (archivní foto) | Zdroj: Reuters

„V souvislosti se zítřejší stávkou v Německu máme zatím čtyři zrušené přílety a čtyři odlety do Frankfurtu společnosti Lufthansa.“

„Společnost se o cestující stará - dává jim informace o náhradních spojeních či řešeních,“ říká mluvčí pražského letiště Václava Havla Eva Krejčí.

Počet zrušených letů se ještě může měnit. Největší německé aerolinky Lufthansa kvůli čtvrteční stávce zruší celkem asi 600 letů, a to od pátku až do neděle.

Stávkovat budou zaměstnanci na letištích ve Frankfurtu, Mnichově, Kolíně nad Rýnem, Düsseldorfu, Hamburku, Hannoveru a ve Stuttgartu.

Na největším německém letišti ve Frankfurtu se práce zastaví od půl čtvrté ráno do půl třetí odpoledne.

Stávkovat chtějí i piloti

Stávku svolal německý odborový svaz Verdi. Je součástí širších protestů, které mají pomoci prosadit mzdové požadavky pracovníků ve veřejném sektoru.

Němečtí odboráři požadují pro zhruba 2,1 milionu státních zaměstnanců zvýšení mezd o 3,5 procenta. Navíc chtějí pro každého z nich příplatek 100 eur měsíčně.

Čtvrteční protest nemusí být poslední stávkou, která Lufthansu postihne. Protestovat se chystají i její piloti, kteří minulý týden schválili záměr uspořádat stávku kvůli sporu o mzdy a pracovní podmínky.

Termín stávky pilotů zatím není znám, odborová organizace ale slíbila, že ho oznámí s dvoudenním předstihem, aby cestující měli možnost změnit plány.

ČTK, Simona Bartošová, Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme