Berdych porazil Dolgopolova a v Miami je v semifinále

Český tenista Tomáš Berdych porazil na turnaji v Miami Ukrajince Alexandra Dolgopolova po setech 6:4, 7:6 a zahraje si na Floridě v semifinále. Zároveň si vítězným zápasem zajistil posun minimálně na 5. příčku žebříčku ATP.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych se v Dubaji raduje z postupu do finále

Tomáš Berdych se v Dubaji raduje z postupu do finále | Zdroj: ČTK

Český tenista ztratil hned první podání, ale prolomil to následné Dolgopolovovo a téměř při každém jeho servisu si vypracoval šance na zisk gamu. Mohl za to hlavně výborný return a také větší trpělivost při výměnách.

Netrvalo dlouho, než český tenista přišel na to, jakou slabinou bude bekhend Ukrajince. A protože se v desáté hře nedařilo Dolgopolovovi podání, zvládl Berdych přes jeho bekhendovou stranu získat první set.

Druhý set byl dlouho ve prospěch Dolgopolova, který opět rychle sebral Berdychovo podání a své si držel do chvíle, než musel doservírovat set. V důležitém momentu se mu ale nedařilo a Berdych si nejprve skvělou hrou vynutil tie-break a v něm poté rychlé vedení 4:1.

Přestože se soupeři podařilo snížit, svým servisem si Berdych vypracoval mečboly a hned ten první mu páska po nízkém forhendu Dolgopolova pomohla využít. Od pondělí tak Tomáš Berdych bude minimálně světovou pětkou, další postup závisí na jeho dalším postupu turnajem.

V semifinále ho totiž čeká buď Rafael Nadal, nebo Miloš Raonić.

Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (7-ČR) - Dolgopolov (22-Ukr.) 6:4, 7:6 (7:3).

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme