V jeskyni na Tenerife našla policie dvě malé Němky. Žily tam už týdny

Španělská policie vyšetřuje nezvyklý případ, v jedné z jeskyň na jihu ostrova Tenerife objevila dvě malé dívky německého původu. Na opuštěném místě podle všeho žily už několik týdnů, a to ve společnosti muže, kterému prý dívky svěřila do péče jejich matka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pohled na ostrov Tenerife

pohled na ostrov Tenerife | Foto: Ľubica Zlochová

Děvčátka ve věku sedm a deset let bydlela v jeskyni v chráněné oblasti vulkanického původu, nedaleko turisticky vyhledávané oblasti Arona. Žila tam minimálně od konce minulého roku, policie ale vše ještě prošetřuje.

Společnost jim dělal jeden Němec, snad známý jejich matky. Ta mu prý dcery svěřila, aby se o ně postaral, protože ona sama na to nemá prostředky. Slíbil jí údajně, že bude dívky posílat i do školy, což se ale nestalo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o neobvyklém případu zjišťovala spolupracovnice Českého rozhlasu ve Španělsku Ľubica Zlochová

Se školní docházkou měly malé Němky problémy i v minulosti. Než se přestěhovaly do jeskyně, žily údajně s matkou na jiném podivném místě – v jakémsi táboře s dřevěnými chatkami. Na vyučování sice chodily, často ale vynechávaly.

Právě kvůli absencím se po dívkách začala shánět policie, v místě původního bydliště je ale nenašla. Sousedé říkali, že děvčata – na rozdíl od jejich matky – už několik měsíců neviděli. Policie proto ženu zadržela kvůli podezření ze zanedbání péče a vyslechla.

Matka pak policistům sama ukázala jeskyni, kde její dcery přebývaly. Policie se teď snaží vypátrat v Německu prarodiče dívek, kteří by se o ně případně mohli postarat.


Zvětšit mapu

Ľubica Zlochová, krw Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme