V Hranicích dokončí opravu Skalní ulice. Místním přinese chodníky i zeleň

Celkem 30 milionů korun investuje hranická radnice do oprav Skalní ulice, která spojuje centrum města s lokalitou rodinných domů a dále se sídlištěm Jižní. Loni na podzim tam dělníci ukončili první část náročné rekonstrukce, teď přicházejí na řadu poslední stavební práce. Potrvají několik měsíců.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dělník, řemeslník, práce, stavba (ilustrační foto)

Dělník, řemeslník, práce, stavba (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Město plánuje také stavbu nového chodníku,výsadbu zeleně i výměnu veřejného osvětlení. Po zimní přestávce si tak budou muset obyvatelé Skalní ulice zase zvykat na hluk a prach.

„Povrch ulice byl ve velmi špatném stavu, ale hlavně tam nebyly vůbec žádné chodníky. Je to taková poměrně důležitá spojnice mezi ulicí Jižní a rodinnými domy, které jsou na ulici Skalní. Chodce to tam ohrožovalo,“ vysvětluje mluvčí radnice Petr Bakovský.

Přehrát

00:00 / 00:00

O rekonstrukci informuje redaktorka Jana Zemková

Rekonstrukce probíhá po částech. „Letos by měl přijít na řadu asi 400 metrů dlouhý úsek, který by měl pokračovat směrem dál od centra města. Druhá část této etapy rekonstrukce ulice Skalní by měla být hotova ještě v letošním roce do podzimu,“ dodává Bakovský.

Od podzimu už je opravený 400 metrů dlouhý úsek Skalní ulice až po odbočku na sídliště Sklený kopec. Došlo také k celkové úpravě podloží i povrchu vozovky, a tím ke zlepšení jejích technických parametrů.

Opravený úsek je odvodněný, dokončeny byly sadové úpravy a vyměněna část veřejného osvětlení. Místní se také konečně dočkali chodníku.


Zvětšit mapu

Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme