Za prodej informací do podsvětí dostal bývalý detektiv osmiletý trest

Osm let vězení a peněžitý trest dva a půl milionu korun dnes uložil zlínský soud bývalému elitnímu detektivovi Marianu Hanákovi. Podle obžaloby prodával informace o vyšetřovaných podnikatelích do podsvětí. Jeho kolegyně z hospodářské kriminálky Hana Čouková, která mu podle policie pořizovala kopie trestních spisů, odešla s podmínkou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Prodej policejních informací a odposlechů považuje předseda senátu Radomír Koudela za jednání vysoce nebezpečné:

„Policie by měla být ten orgán, o kterém občané nemají žádných pochybností, takové osoby nemají mít u policie žádné místo."

V kauze figurují ještě další dva muži, kteří za informace platili a proti Hánákovi vypovídali. Jejich výpověď považuje obhájce Jaroslav Kružík za nevěrohodnou:

"My máme za to, že výpovědi pana Švédíka a pana Vybírala samy o sobě nemohou sloužit jako základ pro skutková zjištění."

Rozsudek není pravomocný. Lhůtu si ponechali obhájci, státní zástupce se odvolal na místě. Žádá pro Hanáka přísnější trest.

Andrea Kratinová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme