Lucie Šafářová postoupila v Charlestonu do třetího kola

Česká tenistka Lucie Šafářová porazila na antukovém turnaji v americkém Charlestonu Francouzku Razzanovou a postoupila už do třetího kola. První nasazená Serena Williamsová vypadla se Slovenkou Čepelovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová postoupila v Charlestonu do třetího kola

Lucie Šafářová postoupila v Charlestonu do třetího kola | Zdroj: ČTK

Šafářové se nepovedl vstup do utkání a Virginie Razzanová rychle vyhrála první set 6:2. Ve druhé sadě se ale zápas vyrovnal a v jeho závěru česká tenistka poprvé využila brejkbol a vyrovnala.

Na začátku rozhodujícího setu opět sebrala Francouzka české hráčce podání. Šafářová se ale nevzdala, smazala svou ztrátu a v jedenácté hře sady čistou hrou při podání soupeřky sama získala brejk. Při svém servisu pak dovedla zápas do vítězného konce.

Ve třetím kole Lucie Šafářová narazí na Australanku Samanthu Stosurovou.

V turnaji už nepokračuje vítězka posledních dvou ročníků Serena Williamsová. Ta podlehla dvacetileté Janě Čepelové ve dvou setech.

Mladá Slovenka si připsala nejcennější vítězství dosavadní kariéry a ve třetím kole se utká s vítězkou zápasu mezi Češkou Petrou Cetkovskou a Ruskou Vesninovou.

Tenisový turnaj žen v Charlestonu v USA (antuka, dotace 710 000 dolarů):
2. kolo:
Šafářová (9-ČR) - Razzanová (Fr.) 2:6, 6:4, 6:4, Čepelová (SR) - S. Williamsová (1-USA) 6:4, 6:4, Bouchardová (6-Kan.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:2, 6:0, Stosurová (7-Austr.) - Švedovová (Kaz.) 6:3, 5:7, 6:1, Pereiraová (Braz.) - Cirsteaová (8-Rum.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:0).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme