V Mohelnici na Šumpersku zavalila zemina dva dělníky

V Mohelnici na Šumpersku dnes ráno zavalila zemina dva dělníky, kteří pracovali ve sklepě domu na Kostelním náměstí. Po vyproštění je vrtulník a sanitka přepravily do olomoucké fakultní nemocnice, odkud budou během několika dnů propuštěni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záchranáři na místě neštěstí

Záchranáři na místě neštěstí | Foto: Stanislav Kostka

„Oba muži ve věku 46 a 55 let utrpěli lehká zranění. Jsou při vědomí a nejsou v ohrožení života. Starší muž je se zlomenou lopatkou hospitalizovaný na jednotce intenzivní péče, mladší má pouze zhmožděniny,“ řekl mluvčí olomoucké nemocnice Egon Havrlant. Oba muži by měli být propuštěni během několika dní.

K zavalení došlo na mohelnickém Kostelním náměstí v domě, který prochází rekonstrukcí. Muži pracovali ve sklepě zhruba čtyři metry pod úrovní okolního terénu.

„Jedna osoba byla zavalena částečně, druhá zcela. Oba zraněné dělníky hasiči vyprostili a předali zdravotnické záchranné službě,“ sdělila českému rozhlasu krajská mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Práce na domě nyní nepokračují. „Hasiči místo zabezpečili a doporučili majiteli, aby na místo zavolal statika, který rozhodne, zda je dům stabilní a mohou v něm práce pokračovat,“ dodala mluvčí hasičů.

Policisté nyní zjišťují okolnosti nešťastné události a prověřují, jestli nedošlo k porušení bezpečnosti práce.

Ivo Opletal, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme