Sezónní práce pomohly snížit nezaměstnanost v Královéhradeckém kraji

Bez práce bylo v březnu v Královéhradeckém kraji asi o tisíc lidí méně než předchozí měsíc. Nezaměstnanost klesla z rekordně vysokých únorových čísel na 7,4 procenta hlavně díky sezónním pracím.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad práce (ilustrační foto)

Úřad práce (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Březen se už podle očekávání projevil jako klasický měsíc, kdy převažují sezónní faktory, začínají jarní práce, startují veřejně prospěšné práce, takže došlo k celkovému poklesu,“ potvrdil ředitel krajského úřadu práce Martin Horák.

Nejvíc podle něj klesla nezaměstnanost na Jičínsku. „Došlo k celkovému poklesu ve všech pěti okresech Královéhradeckého kraje. Ke konci března činil podíl nezaměstnaných 7,4, zatímco ke konci února to bylo 7,7,“ dodal.

Zaměstnání ale stále shání přibližně 28 tisíc lidí. O jedno volné pracovní místo se teď v Královéhradeckém kraji uchází 14 nezaměstnaných.

Nezaměstnanost v březnu klesla na 8,3 procenta. Přispěly k tomu sezónní práce

Číst článek

Míra nezaměstnanosti v České republice klesla na 8,3 procenta z únorových 8,6 procenta. Celkový počet lidí bez práce meziměsíčně klesl téměř o 20 tisíc. Úřady ale stále evidují přes 600 tisíc nezaměstnaných.

Nejvyšší míra nezaměstnanosti byla koncem března v Ústeckém kraji, a to 11,7 procenta. Nejméně lidí bez práce bylo v Praze, konkrétně 5,4 procenta. V březnu se také zvýšil počet volných pracovních míst.

Březnová míra nezaměstnanosti v českých okresech | Foto: ČTK

Lucie Valášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme