Cenu Ď získal v Plzeňském kraji Milan Nový, 14 let je dobrovolníkem Tříkrálové sbírky

Cenu Ď v Plzeňském kraji obdržel Milan Nový. Ocenění je určené mecenášům a dobrodincům v oblasti kultury a charity. Nový se jako dobrovolník každoročně po čtrnáct let účastní Tříkrálové sbírky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cena Ď

Cena Ď | Foto: Richard Langer

Milan Nový vyráží každoročně jako dobrovolník s charitní pokladničkou Tříkrálové sbírky. Už 14 let obchází s malými koledníky a putuje dům od domu, aby pak vybrané peníze předal charitě.

Nový také řadu let sponzoruje vzdělání dítěte v chudé Bolívii prostřednictvím projektu Adopce na dálku Diecézní charity Plzeň.

Za pomoc chudým a potřebným nyní získal v Plzeňském kraji Cenu Ď, na kterou ho nominovala Diecézní charita Plzeň.

Cena Ď byla poprvé udělena v pražském Národním divadle roku 2001. Přijal ji například prezident Václav Havel nebo kardinál Dominik Duka.

Po vyhlášení vítěze Milan Nový řekl, že ocenění nečekal. „Především jsem překvapený a potěšený zároveň, protože je to pro mě veliká čest. Neměl jsem donedávna ani ponětí, že taková cena existuje. Je to pro mě čest a jsem moc rád,“ podotkl Nový.

Za vítěze ho označil také předseda šestičlenného kolegia Samuel Vokurka, který je zároveň předsedou správní rady Nadace pro transplantaci kostní dřeně.

„Rozhodovala dlouhodobost, nadšení pro myšlenku kolednictví a zároveň i práce s dětmi. Myslím, že jim předává vizi a styl toho, jak by se mělo druhým pomáhat. V neposlední řadě jsem ho nominoval z toho důvodu, že zastupuje větší skupinu koledníků i Diecézní charitu v Plzni,“ vysvětlil Vokurka.

Celostátní Ceny Ď 2014 budou předány 24. června v Národním divadle.

Monika Červená, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme