Na místě zbouraného činžovního domu v centru Kutné Hory brzy vznikne park

Obyvatelé i návštěvníci Kutné Hory se dočkají nového parku v Uhelné ulici. Zeleň vyplní prostranství, kde ještě loni na podzim stával 50 let starý činžovní dům. Osmipatrovou budovu srovnaly bagry se zemí těsně před Vánoci. Podle památkářů se do historického centra města nehodila a navíc byla ve špatném stavu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z někdejšího činžovního domu zbývá už jen torzo

Z někdejšího činžovního domu zbývá už jen torzo | Foto: Michal Trnka

Začátkem roku se kutnohorská radnice ptala obyvatel, jak by místo po zbouraném domě využili. Většina dotázaných podpořila nápad přeměnit uvolněné prostranství na park v kombinaci s novým parkovištěm. Volná parkovací místa totiž v této lokalitě citelně chybí.

V ideálním případě by mohl být projekt realizován do konce roku. Zatím je připravená studie, která počítá s asi dvaceti parkovacími místy. V parku by podle návrhu měly být stromy, keře, lavičky a nejspíš i něco navíc.

„Chceme, aby tam byl nějaký vodní prvek, třeba i malá fontánka nebo kameny, po kterých teče voda. Nějaké návrhy teprve dostaneme. I podle ceny a celkového zapadnutí do toho záměru se pak rozhodneme,“ dodává místostarosta Jiří Franc z Šance pro Kutnou Horu.


Zvětšit mapu

Michal Trnka, Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme