Provoz na železniční trati mezi Kolínem a Prahou zpomaluje výluka

Dostat se vlakem například z Kolína do hlavního města může být od dnešního brzkého rána o něco problematičtější. Mezi stanicemi Praha-Běchovice a Úvaly je totiž kvůli výluce omezený provoz. Během velikonočních prázdnin tak musí cestující počítat se zpožděním vlaků nebo i s odklonem některých souprav.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rekonstrukce železniční trati

Rekonstrukce železniční trati | Foto: Karel Chlumec

Důvodem je dlouho odkládaná oprava frekventované železniční tratě z Prahy-Běchovic do Úval. Na zhruba deseti kilometrech projdou modernizací koleje, výhybky, stanice i podchody. Provoz v úseku bude omezen jen na jednu ze tří kolejí. Na trať se tak vejde méně vlaků.

Po dobu výluky bude část dálkových spojů jezdit mezi Prahou a Kolínem přes Lysou nad Labem. Pro rychlíky dočasně platí mimořádný jízdní řád. I tak ale některé spoje mohou nabrat zpoždění, a to až 15 minut.

Modernizace zvýší rychlost vlaků na trati

Výluka se ale dotkne i regionálních spojů. V úseku Praha - Poříčany - Kolín na lince S1 je třeba počítat s posunutými časy odjezdů jednotlivých spojů až o 12 minut.

Spoje mezi Berounem, Prahou a Úvaly pak dočasně jezdí v úseku Praha hlavní nádraží – Praha-Běchovice o 9 minut později. Zpět z Prahy-Běchovic pojedou ale podle pravidelného jízdního řádu.

Případné dotazy cestujícím zodpoví vlakové čety, které budou v neustálém spojení s dispečinkem.

Dálkové vlaky pojedou podle upravených jízdních řádů do Velikonočního pondělí 14 hodin. V případě regionálních vlaků skončí výluka o něco později - konkrétně z pondělí na úterý o půlnoci.

Práce na této železnici skončí do konce příštího roku. Vlaky pak budou po trati jezdit až 160kilometrovou rychlostí.

Výluka žel. trati v úseku Praha-Běchovice - Úvaly | Foto: Michal Jindra

Michal Trnka, Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme