Kometa chce ve finále play-off navázat na letošní výsledky, Zlín věří v podporu fanoušků

Moravská bitva o extraligový hokejový trůn mezi PSG Zlín a Kometou Brno začne na zlínském ledě. Oba týmy si v semifinále dokázaly poradit se dvěma nejúspěšnějšími celky základní části extraligy a věří, že na cestě za titulem ještě neřekly poslední slovo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Komety v základní části Zlín ve čtyřech zápasech třikrát porazit

Hokejisté Komety v základní části Zlín ve čtyřech zápasech třikrát porazit | Zdroj: ČTK

„Pořád před sebou máme minimálně čtyři zápasy, které chceme vyhrát a jít za titulem,“ říká před startem finále útočník Komety Vojtěch Němec.

Jeho parťákovi Tomáši Svobodovi se nyní vybavuje předloňské účinkování brněnských hokejistů v boji o titul. „Tehdy jsme měli asi šest nebo sedm zraněných hráčů. Hlavně, aby se to neopakovalo,“ vzpomíná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hlasy z obotu týmů před prvním finále sbíral Aleš Procházka

Kometě se na soupeřově ledě vcelku dařilo, není tak prý důvod obávat se úvodních dvou finálových utkání ve Zlíně. „Je vzdálený asi sto kilometrů, je to v podstatě za rohem. Věřím, že sérii budeme zvládat,“ věří Svoboda.

„Zlín jsme letos ze čtyř zápasů v základní části třikrát porazili. Vím, že to nic neznamená, ale myslím si, že se na zápasy můžeme těšit,“ předesílá brněnský kouč Vladimír Kýhos, který se bude muset obejít bez zraněného obránce Jana Hanzlíka.

Na finálovou sérii se těší také ve Zlíně. „Pro mě speciálně by mělo utkání proti Brnu speciální náboj,“ nechal se slyšet kapitán týmu Petr Čajánek ve chvíli, kdy ještě netušil, zda do finále postoupí Sparta, nebo Kometa.

Hokejisté Zlína vyrovnali semifinálovou sérii s Třincem. Před brankářem Šimonem Hrubcem cloní zlínský kapitán Petr Čajánek. Brání ho Lukáš Galvas | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

„Když přijede Kometa, tak máme vyprodaný stadion. S fanoušky v zádech se hraje úplně jinak,“ má jasno Čajánek.

Účast ve finále je sice úspěchem, ale sezona by byla pro oba celky ještě vydařenější, kdyby získaly titul.

„Finále je paráda, ale to už jsem zažil minulý rok. Všichni chceme o stupeň výš,“ říká útočník Bedřich Köhler, který se Zlínem v minulém roce nestačil ve finále na Plzeň.

Úvodní zápas finálové série začne na zlínském stadionu Luďka Čajky v 18.20.

Aleš Procházka, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme