Při požáru na statku ve Štítech na Šumpersku zemřeli dva lidé

Dva lidé v noci zemřeli při požáru statku ve Štítech na Šumpersku. Na místě zasahovali hasiči ze Šumperska i z Pardubického kraje. Co požár způsobilo, kriminalisté zatím vyšetřují.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár (ilustrační foto)

Požár (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

„Z rodinného statku byli vyproštěni dva muži, bohužel bez známek života. Příčiny požáru jsou předmětem šetření,“ říká mluvčí olomouckých policistů Marta Vlachová.

„V tuto chvíli provádíme dohášení objektu a vynášení požárem zasaženého vybavení. Předpoklad trvání zásahu je ještě v řádu několika hodin,“ doplnil v půl druhé v noci mluvčí olomouckých hasičů Zdeněk Hošák.

Při požáru statku, který stojí na samotě mimo obec, zcela shořela obytná část objektu, zůstaly jen obvodové zdi. Na místě zasahovalo šest jednotek hasičů. Do Štítů se sjely profesionální jednotky z Pardubického kraje, Šumperka, Zábřehu a také dobrovolní hasiči.

Příčina požáru se vyšetřuje, škoda byla předběžně stanovena na milion korun.

Zdeňka Jílková, Marcela Hálová, Tomáš Bystrý, mka, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme