Z hokejistů Lva čiší touha poprat se o vítězství

Hokejisté Lva Praha přivítají poprvé před domácím publikem ve finále Kontinentální ligy Metallurg Magnitogorsk. Za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy je jasné, že právě dnešní duel bude hodně důležitý pro další vývoj série.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání Kontinentální hokejové ligy Lev Praha - Čeljabinsk 10.ledna v Praze. Autor čtvrtého gólu Lva Eric Christensen překonává brankáře Čeljabinsku Michaela Garnetta.

Utkání Kontinentální hokejové ligy Lev Praha - Čeljabinsk 10.ledna v Praze. Autor čtvrtého gólu Lva Eric Christensen překonává brankáře Čeljabinsku Michaela Garnetta. | Zdroj: ČTK

„Každý bod, zápas je důležitý,“ uvědomuje si asistent trenéra pražského Lva Václav Sýkora. Velmi důležité bude, jak se podaří Pražanům zvládnout utkání po předchozí porážce 1:4. Ve druhém finálovém duelu totiž Metallurg předvedl velmi kvalitní výkon a místy Lev viditelně přehrával.

Velkou naději ale dává českému celku výkon ve třetí třetině předchozího zápasu. „V té poslední třetině jsme ukázali, že pořád hrajeme jako tým. Dosáhli jsme tím sice jen snížení na 1:4, ale pro nás to byl důležitý gól, protože Košečkin přišel o nulu,“ dodává Sýkora.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas bude sledovat i Petr Kadeřábek

„Navíc tam bylo několik potyček, ve kterých jsme ukázali, že jsme odolní a že se nedáme. Tam vidím vklad pro domácí zápas.“

Ve druhém utkání opravdu došlo na několik bitek mezi oběma týmy a nic nenasvědčuje tomu, že by se na tom dnes mělo něco měnit.

„Je to finále, každý chce vyhrát. Do konce série to nebude jiné a tohle bude asi ještě přibývat,“ říká útočník Michal Řepík, který se sám do jedné z bitek zapojil, a pokud to bude nutné, klidně se pobije i v dnešním duelu, a to i přesto, že není žádný vyhlášený rváč. Vždyť poslední pěstní souboj před tím nedělním absolvoval před několika lety.

„Naposledy na farmě. Ale když je toho potřeba, tak se toho nebojím,“ čiší z Michala Řepíka potažmo celého týmu Lva Praha odhodlání doslova se porvat o další výhru ve finále KHL.

Zápas začne v 19 hodin a my vám ho přiblížíme v reportážních vstupech.

Martin Charvát, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme