Nadal se předčasně loučí s turnajem v Monaku, Plíšková je v Malajsii krok od finále

Španělský tenista Rafael Nadal a osminásobný vítěz podniku v Monte Carlu vypadl na tamní antuce už ve čtvrtfinále. Po deseti letech ho zdolal krajan David Ferrer 7:6, 6:4. Nadal bude ve finále turnaje Masters v Monaku chybět poprvé od roku 2003. Obhájkyně loňského prvenství v Kuala Lumpuru Karolína Plíšková je v semifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal (vlevo) si na síti podává ruku se svým přemožitelem Davidem Ferrerem

Rafael Nadal (vlevo) si na síti podává ruku se svým přemožitelem Davidem Ferrerem | Zdroj: Reuters

Třetí nasazená Plíšková porazila Büyükakcayovou z Turecka 6:4, 6:4 a v semifinále se poprvé v kariéře utká s turnajovou jedničkou Dominikou Cibulkovou ze Slovenska. Dvaadvacetiletá Češka má dosud jediný titul na okruhu WTA právě z Malajsie.

Španělský souboj na monacké antuce měl překvapivého vítěze. Ve čtvrtfinále totiž končí Rafael Nadal, který nestačil na Davida Ferrera v tie-breaku prvního setu a ve druhém prohrával už 2:5, což nedokázal zvrátit.

Loni ukončil Nadalovo panování v Monte Carlu ve finále Srb Novak Djokovič, tehdy skončila Španělova série 46 vítězných zápasů. Letos hlavní favorit zůstal jen u dvou výher. Naopak Ferrer se může těšit na semifinále se švýcarským vítězem letošního Australian Open Stanislasem Wawrinkou.

Poprvé od roku 2008 okusí atmosféru v semifinále v Monte Carlu. Bývalý první hráč světa, který monacký turnaj v posledních letech vynechával, udolal v třísetové bitvě Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu 2:6, 7:6, 6:1 a oslavil 950. vítězství na okruhu ATP v kariéře.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, dotace 3,452.415 eur):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ferrer (6-Šp.) - Nadal (1-Šp.) 7:6 (7:1), 6:4
Wawrinka (3-Švýc.) - Raonic (8-Kan.) 7:6 (7:5), 6:2
Federer (4-Švýc.) - Tsonga (9-Fr.) 2:6, 7:6 (8:6), 6:1
Djokovič (2-Srb.) - García-López (Šp.) 4:6, 6:3, 6:1

Semifinálové dvojice: Ferrer - Wawrinka, Federer - Djokovič

Tenisový turnaj žen v Kuala Lumpuru (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (3-ČR) - Büyükakcayová (Tur.) 6:4, 6:4, Cibulková (1-SR) - Dijasová (6-Kaz.) 4:6, 6:2, 6:4, Čang Šuaj (2-Čína) - Linetteová (Pol.) 6:2, 2:6, 6:1, Vekičová (7-Chorv.) - Mayrová-Achleitnerová (4-Rak.) 6:4, 7:5

Semifinálové dvojice:
Cibulková - Karolína Plíšková
Vekičová - Čang Šuaj

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme