Kdo se pokusí zastavit Kvitovou, Erraniová nebo Vinciová?

České tenistky jsou blízko od postupu do finále Fed Cupu. V Ostravě vedou po úvodním dni nad Italkami 2:0 a už dnes po první dvouhře může být rozhodnuto. Zatím však není jasné, kdo se postaví na kurt proti Petře Kvitové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se raduje po vítězství nad Italkou Giorgiovou v semifinále Fed Cupu

Petra Kvitová se raduje po vítězství nad Italkou Giorgiovou v semifinále Fed Cupu | Zdroj: ČTK

„Nečekám, že nastoupí Sara, spíše si myslím, že to bude Vinci. I když člověk nevidí do šatny soupeře, jak jsou na tom hráčky zdravotně. Ale když bude všechno v pořádku, tak bude hrát Vinci,“ odhaduje český kapitán Petr Pála.

Ta sice nemá zdaleka takovou formu jako třeba loni, ale možná je to poslední šance soupeře ještě utkání zvrátit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Uvidíme, je to jejich problém a jejich rozhodnutí, neláme si Petra Kvitová hlavu nad jménem dnešní soupeřky

„Ale proč my si s tím budeme dělat starosti. Ať si je dělají oni, prohrávají 0:2,“ dodává kapitán českého týmu.

Nezkušenou tenistku Karin Knappovou na dvorci nečekejte a Saru Erraniovou po včerejším výprasku s Lucií Šafářovou a jasně negativní bilancí s Petrou Kvitovou asi také ne.

„Máme to 6:0 na zápasy, tak nevím, jestli by proti mně chtěla hrát,“ pochlubila se česká jednička, která tak zatím neví, na kterou soupeřku se připravit. Ale problém s tím mít nebude, i když se jméno dozví zřejmě až hodinu před zápasem.

„Znám Saru i Robertu, takže vím, co od nich čekat. A nemyslím si, že by nasadili Knappovou, protože ta nemá tolik zkušeností, jako tyto dvě,“ říká Petra Kvitová, která ale nemá důvod pochybovat o své formě a svých schopnostech, ať už bude na druhé straně kdokoli.

„Uvidíme, je to jejich problém a jejich rozhodnutí,“ dodala Petra Kvitová.

Fed Cup: ČR vede na Itálií 2:0. Vyhrály Šafářová i Kvitová

Číst článek

Pokud by skutečně nastoupila Roberta Vinciová a svými zkušenostmi dokázala současnou slabší výkonnost přebojovat, zabila by tím dvě mouchy jednou ranou, protože by se zároveň rozehrála pro svou případnou parádní disciplínu, debl za stavu 2:2.

Ale to samé se může podařit i Petře Kvitové, která může naopak svým dalším vydařeným zápasem tyto dvě potenciální hrozby zlikvidovat hned v zárodku. A spustit už po třetím utkání postupové oslavy.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme