Policie už pustila všechny fanoušky zadržené před derby, bylo jich 86

Pražská policie zadržela před pátečním fotbalovým derby Sparty se Slavií celkem 86 fanoušků. Drtivá většina z nich byli slávisté, kteří se do rukou policie dostali během pochodu Prahou, všichni už jsou ale na svobodě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stovky fanoušků Slavie mířili na Letnou, policie jich několik zadržela

Stovky fanoušků Slavie mířili na Letnou, policie jich několik zadržela | Zdroj: ČTK

Fanoušci se cestou na Letnou dopustili výtržností a dostali se i do potyček s policisty. Několik z nich bylo obviněno z útoku na úřední osobu.

„Dva ze zadržených byli ve věku mladistvých a jejich jednání se tak postupuje k řešení dle místa jejich trvalého bydliště,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí pražských policistů Hana Jeřábková.

„Obvinili jsme i tři fanoušky Sparty. Dva z trestného činu krádeže a jednoho pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže,“ dodala policejní mluvčí.

Na průvod fanoušků Slavie Prahou dohlíželo několik desítek těžkooděnců, antikonfliktní tým i policejní vrtulník. Nejvážnější incident se odehrál na Čechově mostě, kde byly desítky slávistů zadrženy po odpálení dýmovnic.

Jeden z fanoušků Sparty pak při příjezdu hráčů soupeře na stadion prohodil oknem jejich autobusu sklenici, která lehce zranila třetího brankáře Slavie Karla Hrubeše.

Vojtěch Koval, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme