Poslední příprava na MS začala. Češi porazili Švédsko 3:2

Tým Vladimíra Růžičky zahájil poslední přípravný turnaj před MS v Bělorusku. Na úvod Švédských hokejových her se postavil proti domácímu výběru, který po dramatickém závěru porazil 3:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomášové Mojžíš (vlevo) a Rolinek se radují z gólu do sítě Švédska

Tomášové Mojžíš (vlevo) a Rolinek se radují z gólu do sítě Švédska | Zdroj: ČTK

Čeští hráči vstoupili do utkání proti domácímu výběru skvěle. Už po patnácti sekundách hry skončilo nahození Tomáše Mojžíše za zády švédského brankáře Nillsona. V polovině třetí minuty ale Backlund využil přesilovou hru a vyrovnal.

Hokejové reprezentaci se ale povedl i vstup do druhého dějství. Martin Zaťovič si ve 23. minutě nabruslil na přihrávku od Krejčíka a střelou mezi ruku a tělo brankáře opět poslal Čechy do vedení.

Domácí pak ale opět využili přesilovku. Magnus Nygren propálil Saláka dělovkou od modré čáry. I po 40 minutách hry tak platil nerozhodný stav.

Hokejovou reprezentaci na MS posílí Polák se Sobotkou

Číst článek

V závěrečné části zápasu národní reprezentace opět zopakovala scénař z předchozího průběhu a po gólu Jakuba Petružálka za 47. minuty opět vedla.

Potřetí už Švédové vyrovnat nedokázali. Nepomohla jim k tomu ani závěrečná přesilovka šesti proti čtyřem, kdy při klasické početní výhodě ještě odvolali brankáře.

Hra v prvních dvou třetinách nebyla dobrá, říká Růžičkův asistent Špaček

Číst článek

Při velkém závěrečném tlaku mohl podruhé skórovat Nygren, do střely mu ale obětavě padl Tomáš Zohorna. Český tým porazili Švédsko 3:2.

Ve druhém zápase zvítězili Finové, již jistí vítězové celé Euro Hockey Tour, nad Ruskem 2:1.

Další zápas na turnaji, který je generálkou na mistrovství světa v Minsku, čeká svěřence trenéra Vladimíra Růžičky v sobotu odpoledne proti Rusku.

Turnaj Oddset Hockey Games ve Stockholmu, závěrečný díl Euro Hockey Tour:
Švédsko - ČR 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Backlund (Lindström), 33. Nygren (Möller, Backlund) - 1. Mojžíš (Jágr), 24. Zaťovič (Krejčík, Salák), 47. Petružálek (Kolář II). Rozhodčí: Romasko, Anisimov (oba Rus.) - Dahmén, Wernström (oba Švéd.). Vyloučení: 4:8. Diváci: 5475.
Sestavy:
Švédsko: Nilsson - Nygren, Ekholm, Hersley, Burström, Rahimi, Ahnelöv, Fransson - Lindström, Karlsson, Möller - Axelsson, Olausson, Klasen - Hjalmarsson, Sjögren, Backlund - Ericsson, Lundqvist, Danielsson. Trenér: Pär Marts.
ČR: Salák - Kolář II, Mojžíš, Zámorský, Vitásek, Mozík, L. Kovář, Krejčík - Jágr, Hudler, Rolinek - Martin Růžička, Klepiš, Vondrka - Petružálek, T. Nosek, Gulaš - Kašpar, T. Zohorna, Zaťovič. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.

Finsko - Rusko 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Komarov (Hietanen, Mantylä), 37. Kontiola (Hietanen, Lehterä) - 59. Kuljomin (Ovečkin). Rozhodčí: Hodek, Pešina (oba ČR) - Suominen, Puolakka (oba Fin.). Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. Diváci: 11.675.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme