Mladá Boleslav se v 8. kole baráže může přiblížit extralize, Kladno pádu do první ligy

V naprosto odlišné situaci se v baráži o hokejovou extraligu představí dnes oba domácí celky. Mladá Boleslav vyzve Olomouc a v případě výhry se přiblíží návratu do nejvyšší soutěže. Naopak Kladno si v utkání s Chomutovem může situaci ještě víc zkomplikovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 10. kola baráže o hokejovou extraligu BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 13. dubna v Mladé Boleslavi.Tomáš Nouza z Mladé Boleslavi a chomutovský brankář Miroslav Hanulják.

Utkání 10. kola baráže o hokejovou extraligu BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 13. dubna v Mladé Boleslavi.Tomáš Nouza z Mladé Boleslavi a chomutovský brankář Miroslav Hanulják. | Zdroj: ČTK

Rytíři v dosavadním průběhu baráže získali pouze pět bodů, uzavírají tak tabulku a soupeři se jim vzdalují. Navíc podle herního projevu jako by mužstvu chyběla motivace poprat se o nejvyšší soutěž.

„Neřekl bych, že jsme ji nenašli. Byly takové domácí zápasy, kdy jsme nepříznivý výsledek otočili. Abychom ale skóre otáčeli každý zápas, na to asi mužstvo nemáme. Musíme v sobě najit všechno, co máme, a ještě se zkusit porvat,“ hájí svůj tým trenér Jiří Čelanský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kladenským Rytířům se extraligová soutěž vzdaluje

Po porážce v Mladé Boleslavi Kladenští ztrácí na druhé místo zajišťující účast v nadcházejícím ročníku nejvyšší soutěže už propastných devět bodů. Prohra s Chomutovem by mohla mít pro klub Jaromíra Jágra tragické následky.

Sám kouč tuší, že záchrana už se pomalu vzdaluje. „Je to strašně těžké. Udržet se by se nám podařilo už asi jen v říši snů, pokud navíc ještě matematická šance vůbec je.“

Souboj na kladenském ledě bude mít o náboj postaráno. Ani Piráti si nemohou dovolit zaváhání. Na první dva celky ztrácí pět bodů. Mladá Boleslav má navíc pro zápas s Olomoucí výhodu domácího prostředí.

Jelínek změnil názor na baráž

Asistent Bruslařů Marian Jelínek ovšem řeči na téma, že mužstvo už je prakticky v extralize, odmítá. „Vnímám, kolik bodů musíme mít. Nehraje roli, jestli je někdo za námi o 5, 8 či 10 bodů,“ vysvětluje.

Co je však podstatné, baráží vévodí prvoligové celky. Přitom v minulosti Marián Jelínek, bývalý trenér Sparty, Plzně nebo Liberce, pohlížel na boje zaručující účast v extralize úplně jinak.

„Dříve jsem na baráž koukal arogantně. Říkal jsem si: Jó, to jsou takoví, co se nedostali do extraligy, Teď se jim musím dodatečně omluvit,“ přiznává.

První liga je letos ovšem kvalitnější, než v minulosti bývala.

„Pět mladších hráčů do extraligy vstoupilo a ti starší padli do 1. národní ligy. Takže najednou se tu objevují Klimentové, Brožové či Důrazové,“ zdůraznil Marian Jelínek.

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme