Absurditou roku 2013 je autorský zákon, rozhodli lidé v anketě

Největším byrokratickým nesmyslem za rok 2013 je podle ankety Absurdita roku autorský zákon. Rozhodli o tom účastníci ankety.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veřejné vyhlášení ankety Absurdita roku

Veřejné vyhlášení ankety Absurdita roku | Foto: Filip Jandourek

Podle autorského zákona musí interpret nejméně 20 dní před vystoupením poslat pořadateli seznam hraných písní, ten ho pak musí 10 dní před akcí zaslat Ochrannému svazu autorskému. Za přídavek mimo seznam tak prý hrozí pokuta.

Podle mluvčího OSA Petra Soukupa to ale není pravda: „V praxi je běžné, že provozovatel zasílá Ochrannému svazu autorskému program až po konání hudební produkce, společně s cenami vstupenek a počtem návštěvníků hudební produkce, na základě čehož se vypočítává autorská odměna,“ říká Soukup.

Absurdita roku je anticenou k podnikatelským soutěžím Firma roku a Živnostník roku. Dalším favoritem loňského ročníku ankety byl zákon o povinném značení lihu, který zavedl povinné sledování lihovarů kamerami.

Zuzana Petráňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme