Čech nalezený v Norsku pracoval před 12 lety na ministerstvu vnitra

Čech, který byl nalezený v Norsku, pracoval několik let na ministerstva vnitra. Českému rozhlasu to potvrdil důvěryhodný zdroj. Muž stále trpí ztrátou paměti, na důležité informace ze svého života si prý vzpomíná jen okrajově.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neznámý muž nalezený v Norsku

Neznámý muž nalezený v Norsku | Zdroj: ČTK

Muž, který si říká John Smith, pracoval na IT odboru ministerstva vnitra jako řadový zaměstnanec v letech 1998 až 2002. Norské televizi tvrdil, že pracoval na nějakém velkém případu.

Mluvčí ministerstva vnitra Pavel Novák ale tyto informace nechtěl komentovat.

„Údaj o případném zaměstnavateli je podle zákona osobním údajem, který nelze sdělovat bez souhlasu dotyčné osoby,“ vysvětlil.

Ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD v neděli v České televizi uvedl, že pokud by se muž vrátil do Česka a bál se o svůj život, je policie připravená zajistit mu ochranu.

„Pokud bude vyhodnoceno, že je to relevantní informace, že tomu člověku hrozí nebezpečí, bude o něj postaráno,“ řekl ministr.

Českého občana objevila norská policie 14. prosince ve východní části norského Osla na ulici před restaurací. Byl ve sněhové závěji, podchlazený a na těle měl četná poranění. Byl bez dokladů. Doteď prý trpí ztrátou paměti. Česká policie ho identifikovala jako 36letého Michala z Havířova.

Markéta Chaloupská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme