Fotbalová asociace i někteří poslanci znovu volají po zákonu proti hooligans

Policie se chystá na jeden z nejrizikovějších fotbalových zápasů sezony. Při sobotním finále národního poháru v pražském Edenu se očekávají protesty radikálních fanoušků proti vedení Fotbalové asociace. Kvůli tomu budou otevřeny jenom tribuny za brankami a policisté chystají i další opatření.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslava Peltu nejvíc mrzí urážky od fanoušků Sparty, kde před lety působil

Miroslava Peltu nejvíc mrzí urážky od fanoušků Sparty, kde před lety působil | Zdroj: ČTK

Na utkání mezi Spartou Praha a Viktorií Plzeň prý míří kromě klubových příznivců i takzvaní hooligans ze Slovenska nebo Polska. Podle policie hrozí velké výtržnosti.

„V současné době skutečně existuje jakási družba mezi fanoušky některých klubů. Radikální fanoušci budou bojovat proti Fotbalové asociaci na svém stadionu, ale spojení proti FAČR například fanoušků Baníku a Sparty anebo Sparty a Slavie je z našeho pohledu nereálné," říká mluvčí pražského policejního ředitelství Eva Stulíková.

Kvůli násilí na fotbalových stadionech by v Česku mohl vzniknout nový zákon. Podobně jako v Anglii by určil přísné postihy za výtržnosti fanoušků. K úvaze nad jeho přijetím vybídl kromě fotbalové asociace i poslanec KSČM Zdeněk Ondráček.

"Na určité podpoře politického spektra by se muselo diskutovat. Ale věřím tomu, že snahou všech politiků je, aby na našich stadionech, nejen fotbalových, ale na všech sportovištích, bylo bezpečno a že nechceme dospět do stádia, kdy budeme mít první mrtvé,“ poznamenal poslanec Ondráček.

Násilí na fotbalových stadionech bude dnes řešit ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD s předsedou fotbalové asociace Miroslavem Peltou.

Evelyna Kulíšková, Antonín Viktora Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme