Stromy padaly na silnice, tratě i elektrické vedení. Energetici už většinu škod odstranili

Stromy padaly kvůli silnému větru a podmáčené půdě. Lesy České republiky evidují přibližně 150 tisíc metrů krychlových poškozených porostů, o žádnou velkou kalamitu ale nejde. Stromy padaly na silnice, železniční tratě a také na elektrické vedení. Potíže s dodávkami proudu byly zejména na východě Čech, zejména na Trutnovsku a Rychnovsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Silný vítr na Moravě lámal stromy. Snímek ze zásahu zlínských hasičů

Silný vítr na Moravě lámal stromy. Snímek ze zásahu zlínských hasičů | Foto: HZS Zlínského kraje

Energetici opravili téměř všechny poruchy ještě včera. „Našim technikům se podařilo již téměř všechny poruchy odstranit. V této chvílí opravují hlavně poruchy, které nahlašují chataři a chalupáři, kteří přijíždějí,“ uvedla mluvčí ČEZ Šárka Beránková.

Pro rychlé vyřízení škodních událostí je třeba všechno pro pojišťovnu řádně zdokumentovat a nafotit.

„V první řadě by měli škodu oznámit na infolinku své pojišťovny, potom si domluvit návštěvu technika,“ vysvětluje mluvčí pojišťovny Allianz Václav Bálek.

Velmi důležité je podle něj také zamezit vzniku následných pojistných událostí. „Například otevřenou střechu alespoň provizorně přikrýt nějakou plachtou a začít uklízet,“ dodává Bálek.

Poškození by si také měli najít a připravit pojistnou smlouvu a doklady o poškozených věcech, například účtenky.

Hladiny českých řek klesají, povodňové stupně hlásí ještě 5 míst

Číst článek

Silný vítr na Moravě lámal stromy. Snímek ze zásahu zlínských hasičů | Foto: HZS Zlínského kraje

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme