Motorkářskou klubovnu, kde vloni došlo k vraždě, v Libině na Šumpersku nechtějí

Vloni v říjnu zůstal po střelbě v Libině na Šumpersku jeden mrtvý motorkář. Z objektu, kde se motorkářské gangy dosud sjíždějí, si chtějí udělat klubovnu. Obci se to nelíbí, ale může jen instalovat kamery.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hromadná nehoda motorkářů - Dlouhá Brtnice

Hromadná nehoda motorkářů - Dlouhá Brtnice | Foto: Michal Malý | Zdroj: Český rozhlas

„Zástupci policie zmínili u nás v Libině jako největší bezpečnostní riziko právě existenci motorkářské klubovny,“ říká starosta Libiny Tomáš Kobza z TOP 09.

Zakázat ale obec klubovnu nemůže. „Snažíme se policii vyjít vstříc, rozhodli jsme se posílit v oblasti veřejné osvětlení. A rozšířit kamerový systém,“ dodává Kobza.

Přímo klubovnu bude sledovat jedna otočná kamera, město má peníze připravené, pořídí jí ještě letos. Dohromady s další u místního bankomatu za ně dá čtvrt milionu korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

O chystané motorkářské klubovně v Libině natáčela reportérka Zdeňka Jílková

Neohlášený sraz motorkářů vloni v říjnu skončil střelbou a smrtí jednoho z účastníků. Další dva muži byli zranění, jednoho z nich museli lékaři operovat.

Na srazu byly desítky motorkářů, kolik se jich do potyčky zapojilo, zatím není jasné.

„Na následky střelného zranění zde zemřel cizinec. Podle předběžných informací incident proběhl v souvislosti se zde konaným srazem motorkářů, kterého se účastnily osoby ze států střední Evropy,“ řekla mluvčí krajské policie Marie Štrbáková.

Další dva muži skončili v nemocnici. Jednoho z nich přijala fakultní nemocnice v Olomouci.

„Přijímali jsme muže se střelným poraněním v oblasti břicha, byl akutně operovaný. Kulka naštěstí minula všechny vnitřní orgány a velké cévy,“ potvrdil mluvčí zdravotnického zařízení Egon Havrlandt.

Zdeňka Jílková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme