Téměř 15 000 lidí vyrazilo tradičně z Prahy do Prčic. Navzdory dešti

Tisíce lidí vyrazily na pochod Praha-Prčice. I přes nepřízeň počasí někteří z nich dokončili celou 70kilometrovou trasu. Další turisté si vybrali trasy od 30 do 50 kilometrů. Letos z Prahy do Prčic vyrazili už po devětačtyřicáté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pochod Praha-Prčice

Pochod Praha-Prčice | Foto: Martin Karlík

Celkem vyrazilo na několik různých tras pochodu Praha – Prčice 14 810 lidí. Většinou bývá kolem 20 000 účastníků.

„Bohužel počasí se příliš nevydařilo. Přesto se řada odhodlaných jedinců na trasu vydala a nakonec se v podvečer sešli v Prčici,“ popsal reportér Martin Karlík, který zvládl celou sedmdesátikilometrovou trasu. Trvalo mu to 14 hodin 45 minut.

Kromě nejdelší sedmdesátikilometrové trasy si mohli účastníci pochodu vybrat také trasu dlouhou 30, 35, 44 nebo 50 kilometrů. V cíli jako odměnu dostali malou plastovou botičku.

Počátky celého pochodu přibližuje také Richard Černý z táborského Klubu českých turistů.

„Začalo to v podstatě jako recesistická akce. Největší rozmach byl na přelomu 70., 80. let, ještě v první polovině těch osmdesátých let, to bylo přes 35 tisíc účastníků, kteří přišli do Prčice. V současné době chodí necelých 20 tisíc,“ vzpomíná.

Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme