Výbuch v domě ve Vídni byl zřejmě pokusem o sebevraždu

Rakouští vyšetřovatelé mají pravděpodně jasno, proč v obytném domě na Mariahilfer Strasse ve Vídni včera dopoledne explodoval plyn. Podle jejich verze chtěl 19letý mladík, který výbuch jako jediný nepřežil, spáchat sebevraždu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vídeň - výbuch domu

Vídeň - výbuch domu | Zdroj: ČTK

Při vyšetřování vyšlo najevo, že mechanicky narušil plynové vedení. Když ho záchranáři po explozi v sutinách domu objevili, měl u sebe zapalovač. Úmysl vzít si život potvrdil i jeho kamarád, kterému se jednou se svým záměrem svěřil.

Mezitím na místě neštěstí záchranné čety pracují na odstranění následků exploze. Hasiči a speciální jednotky se pokoušejí budovu stabilizovat. Okolí domu je tak stále nepřístupné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci po výbuchu ve Vídni popisuje Marie Woodhamsová

Zatím také není jasné, co dál s poničeným domem. Nyní stavbu zkoumají statici, kteří budou mít nakonec rozhodující slovo. Než vynesou konečný verdikt, musí ještě prověřit statiku okolních budov.

Tříposchoďový obytný dům byl výbuchem z velké části zničen. Na jednotce intenzivní péče navíc zůstává 48letá žena, která byla z trosek vyproštěna po osmi hodinách. Je totiž zraněná více než se původně myslelo, není však v ohrožení života. Exploze si celkem vyžádala třináct zraněných.

Výbuch domu ve Vídni si vyžádal zatím jednu oběť, je jí 19letý mladík

Číst článek


Zvětšit mapu

Marie Woodhamsová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme