Pardubické firmy chtějí společně usilovat o evropské peníze na inovace, vytvořily sdružení

Firmy chtějí snáze získat peníze z evropských fondů na zlepšováky a inovační projekty. V Pardubickém kraji proto pod hlavičkou Regionální rozvojové agentury založily Energicko-technický inovační klastr, který má čerpání dotací zjednodušit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finance, peníze

Finance, peníze | Foto: Free Digital Photos

Malé firmy jen velmi obtížně zavádí nové technologie. Nemají na to čas, lidi ani peníze. Jen těžce shání finance pro své zlepšováky a projekty. Proto v Pardubickém kraji vzniklo sdružení firem, které si v tom chtějí pomáhat.

„Energicko-technický inovační klastr je velmi široce otevřen. Je to o energetice, o technice, i o inovacích, které jsou průřezově ve všech odvětvích. Směřují k němu jak zemědělci, technici, tak energetici,“ vysvětluje ředitel sdružení Richard Červenka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Firmy v Pardubickém kraji chtějí čerpat dotace na inovační projekty. Podrobnosti zjišťovala redaktorka Iveta Záleská.

Peníze podle něj mohou firmy použít třeba na inovační projekty, na zavádění technologických novinek. „I to byl jeden z důvodů, proč vlastně klastr vznikl,“ říká.

„Protože byly aktivity, o kterých jsme věděli a do kterých jsme se nemohli dostat, protože tam byly způsobilými žadateli pouze klastry. Takže ať už to jsou přímé bruselské peníze nebo z národních operačních programů, tak takové možnosti jsou a doufáme, že budeme úspěšní v jejich čerpání,“ dodává Červenka.

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme