Instituce EU v Bruselu otevírají v rámci Dne otevřených dveří své prostory veřejnosti

Lidem se dnes v Bruselu otevřely evropské instituce. Návštěvníci se tak během Dne otevřených dveří můžou podívat na místa, kde jednají nejmocnější politici Evropy. Připraveny jsou prohlídky s průvodcem, diskuse i koncerty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropská unie 

Evropská unie  | Foto: Tiskový servis Evropské komise

Návštěvníci budou mít možnost dozvědět se více o Evropské unii a o práci jejích institucí a zúčastnit se řady akcí pro dospělé i děti.

V budově Rady Evropské unie mohou zájemci vstoupit třeba do místnosti, ve které lídři členských zemí při dramatických nočních schůzkách rozhodovali o záchraně eura.

„Asi bych doporučila každému Čechovi, aby sem jel na výlet, protože si pak udělají možná trochu objektivnější náhled na Unii a instituce než ten, který se všeobecně uznává v Čechách,“ řekla studentka Martina, která byla z prohlídky evropských institucí nadšená.

Vedle Rady můžou lidé navštívit taky Evropskou komisi, Evropský parlament nebo Výbor regionů. V něm se návštěvníkům prezentují české a moravské kraje, které tak chtějí k návštěvě přilákat nové turisty.

Den otevřených dveří v institucích EU je součástí každoročních oslav Dne Evropy, který se konal 9. května, a který pro více než 500 milionů lidí ve 28 členských zemích symbolizuje mír a svobodu v Evropské unii.

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme